Friss

„Nekünk ruha nélkül kell jól mutatnunk!”

Beszélgetés Pirner Almával, aki világelső a vetkőzésben!

A November végén Kanadában megrendezett sztriptíz Világbajnokság győztese, aki nem csak a profi táncosoknak adta fel a leckét, hanem jó néhány háziasszony vált a keze alatt igazi dominává…

Írta: jázmin
Friss, 2006.12.05.
Alma, Te soha nem titkoltad, hogy megműttetted a melled. Miért volt rá szükség?

Nekem valóban szükségem volt a változtatásra, nem azért, mert kicsi volt a mellem, hanem mert nagyon csúnya volt a formája. Hihetetlenül zavart, így akkor is megcsináltattam volna, ha nem erre a pályára készülök. Egyszerűen azért, hogy az önbecsülésem helyreálljon. 18 éves voltam, és szerettem volna jobban tetszeni magamnak és a páromnak is.

A Te szakmádban egyébként „követelmény” a nagy mell?

Úgy gondolom, hogy az erotikus táncnál, az erotikus fotókon a férfiak szép, nagy melleket szeretnek látni. Egyszerűen mutatósabbak, vágykeltőbbek a nőies idomok. A kifutón elvárás, hogy a modellek minél laposabbak legyenek, hogy jól mutasson rajtuk a ruha. Nekünk viszont ruha nélkül kell jól mutatnunk…Bár szerencsére az extrémen nagy mellek divatja már a múlté!

Rengeteget lépsz fel külföldön. Látsz különbséget az itthoni és kinti közönség igényei között?


Főként Németországban és Ausztriában dolgozom sokat. Főleg mostanság, mert megkeresett egy nagy rendezvényszervező cég, amely a különböző erotika kiállításokra szervez műsorokat, illetve diszkókban erotikus partikat. Én lettem a cég „Arca”. Ezeket a kiállításokat és fellépéseket azonban nem úgy kell elképzelni, mint az itthoni rendezvényeket. Sokkal több van belőlük, és jóval színvonalasabbak. Nálunk a legtöbb helyen hiába van gyönyörű, profi koreográfiád és jelmezed, a legtöbben csak azt várják, hogy mikor dobod már le a ruháidat. Kint sokkal inkább figyelnek a táncodra, a kreativitásodra, az akrobatikus elemekre. Egészen más a tánc megítélése. Nem bekiabálnak, hanem odajönnek gratulálni. Szerencsére itthon is vannak már olyanok, akik látják a tánc mögött a profi munkát, az igényességet.

Egy izgalmas dologba vágtál néhány éve. Sztriptíz aerobikot tartasz hölgyeknek. Kik járnak hozzátok?

Jönnek páran, akik profi szinten szeretnék űzni a táncot, de még többen, akik csak szeretnék kipróbálni a mozgásnak ezt a formáját is. Van, aki a párját akarja meglepni valamilyen alkalomból egy koreográfiával, de lejár nagyon sok kosztümös üzletasszony is, akik így tudnak igazán lelazítani. Ez egyébként Amerikában teljesen megszokott dolog, ott a legtöbb fitness teremben találsz sztriptíz - aerobik órát is. Nálunk különböző szintek vannak, nem úgy kell elképzelni, hogy már az első órán meztelenül táncolunk. A vetkőzést fokozatosan kell tanulni. A kezdőknek alapmozdulatokat és az otthoni ruhatár darabjaiból tanítunk meg néhány vetkőzésformát, és a haladó csoportban lehet megtanulni profi táncos koreográfiákat. Akit érdekel, akár rúdtáncot is tanulhat. Ezeket az órákat kiegészítjük sminktanfolyamokkal, és olyan alkalmakkal, amikor tabuk nélkül beszélgetünk a szexről, az erotikáról. Mindezt azért, hogy több önbizalmat csepegtessünk a nőkbe, mert sokuknál az önbizalomhiány igazi probléma!

Szoktak Tőled tanácsot kérni?

Sokan érdeklődnek, hogy én hol műttettem meg a mellem, és hogy javaslom-e esetükben a műtétet. Szerintem a nőiességünkben igenis szerepet játszik a mellünk! Nem is igazán az, hogy nagy vagy kicsi, hanem, hogy jól érezzük e magunkat vele. Ha nem, akkor miért ne adjunk magunknak esélyt arra, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben? Persze, túlzásokba nem szabad esni, az a szép, ha az alkatunknak megfelelő méretet és formát választunk.

November végén beért a munkád gyümölcse, hiszen megnyerted a Kanadai Szriptíz világbajnokságot. Mivel készültél, és milyen volt maga a verseny?


Ez a legrégebbi sztriptíz verseny a világon, már 35. éve rendezik meg Kanadában.

A neve Miss Nude Canada. Ilyen nagy múltra visszatekintő világverseny nincs több, ezért is nagyon nagy elismerés ezt megnyerni. A résztvevők hat napon át versenyeznek, több forduló van, és nagyon sokféle szempontnak kell megfelelni. A produkció, az összhang, a külső és belső szépség is pontozásra kerül. A hat főből álló zűri pedig minden nap más, nők és férfiak egyaránt pontozzák a produkciókat.

35-40 résztvevő indul általában, a legtöbben Kanadából, Amerikából, Ausztráliából jönnek, és csak néhányan Európából. Idén például hárman indultunk, egy orosz, egy dán lány és én. Engem a verseny rendezője, Chris Lansdale hívott meg.

A többiek az említett országokból jöttek. A selejtezők négy napig tartottak, a pontozás alapján kvalifikáltak az elődöntőre, ahol szintén pontozás alapján dőlt el, hogy melyik az a legjobb tíz lány, aki részt vehet a döntőn.

A selejtezőkben egy rövid vetkőzőszámot kellett bemutatni egyszerű kosztümből (Strip off), és egy nagyszínpadi showt. Az elődöntőben és a döntőben nagyszínpadi show-t kellett bemutatni, és estélyi ruhában kellett megjelenni. Ez a show maximum 30 perces lehetett, és minden kellék, show elem megengedett volt. A döntős számom egy légtornász műsor volt, két darab fentről lelógatott, kilenc méter magas selyem anyagon mutattam be különféle akrobatikus és látványelemeket. Ezen az anyagon, a magasban változtam át pillangóvá, amelyhez egy különleges ruhát készítettek a számomra.

A világbajnoki cím mellé három különdíjat is kaptál…

Igen, megnyertem az Év Előadóművésze, a legeredetibb jelmez, és a Media Goddess díjat, melyet a versenyen részt vevő fotósok, újságírók, és televíziósok szavaztak meg.

A fődíjjal pénznyeremény is járt, valamint egy portfólió elkészítése az egyik leghíresebb amerikai fotóssal, aki minden évben Los Angelesből repül ide. Ő a verseny hivatalos fotósa, egyébként pedig a Playboynak, a Penthouse-nak, Maximnak, Elle-nek, Vogue-nak fotóz címlapokat.

De kaptam még ékszerkollekciót, szépségápolási utalványokat, trófeákat, okleveleket.

Valamint egy hónapos Ausztráliai szerződést márciusban, a Crazy Horse-ban, ahol a döntőn bemutatott számomat adom elő. Az Amerikai Maxim, és két kanadai férfimagazin címlapján is látható leszek, májustól pedig fél éves Kanadai turnészerződésem van.

Hát, elég mozgalmas éved lesz…

Szerencsére, igen. Bár én nem számítottam rá, hogy nyerni fogok, de nagyon örülök neki!

További rovatok:

Plasztikai sebészek

Ha te is akarnál, stb... Kattints ide!


Médiapartnerünk:

www.nagymell.eu
Aki a nagyot szereti