Esztétika

A kicsi a szép?!

A barokk már rég lejárt...

Hol vannak már azok az idõk, amikor a mûvészek jól megtermett asszonyokat, húsos bokájú nõket ábrázoltak szívesen?! Akkoriban a nagy testalkat és az egészség ábrázolása elválaszthatatlanok voltak egymástól. A modern mûvészetben azonban

Esztétika, 2006.10.30
A báj és a kecsesség eleve nem összeegyeztethetõ a széles mellbõséggel. A nyugati képzõmûvészetben a kis mell annyira kánonjogot nyert, hogy apró kivételektõl eltekintve a húsos farokat és vastag bokákat kedvelõ barokk festõk sem tudták számûzni szépészeti értékrendjükbõl. Az haute couture modellek többsége is vagy lapos, vagy nagyon lapos -- az elegancia aranyszabálya. Mert a laposság nagyon jól áll a racionális gondolkodású, hiperintelligens, magas végzettségû nõknek -- a bögyösek romantikusak, nincs ízlésük és butuskák, legalábbis ebben a gondolatrendben.


Több felmérés is azt látszik igazolni, hogy ha a nõk intelligenciáját kell mondjuk fényképek alapján megtippelni, a férfiak nagy része a kebelméret alapján dönt, a kisebb mellek pedig törvényszerûen magasabb I.Q. pontszámot kapnak. A mell méret-vitákban a feministák gyakran felhozzák Calista Flockhart (Ally McBeal) esetét, aki -- és ebben mélységesen igazuk van -- deszkán is tud igazi sztár lenni. Csakhogy Ally kimûvelt ügyvédnõ, nem fodrászlány vagy mondjuk a sarki fûszeres felesége. A legrangosabb párizsi kabarék, például a Crazy Horse -- annak ellenére, hogy mostanában a tömött dekoltázs a divat --nem tesznek az artisztikusság ellen kompromisszumokat, még mindig a magas, karcsú, kismellû, szép arcú táncosnõ a szabvány.

Plasztikai sebészek

Ha te is akarnál, stb... Kattints ide!


Médiapartnerünk:

www.nagymell.eu
Aki a nagyot szereti